2 Mart 2008 Pazar

ANA RENKLER-ARA RENKLER

UYGULAMA 2

KONU: Renk (ana renkleri- ara renkleri öğrenme)

AMAÇLAR:
1-Renkler tanıma ve ayırt etme
2-Renklerin adını söyleme
3-Ana ve ara renkleri öğrenme
3-Renk karışımlarını öğrenme

DERS İŞLENİŞİ:

1-Bir önceki çalışmaları hatırlatılır. Hangi renklerde balon yaptıkları sorulur.

2-35x50 Bristol karton, mavi-sarı-kırmızı renklerde guaş veya akrilik boya, 10 numara suluboya fırçası, siyah marker kalem verilir.

3-Sınıftaki çocuklara gökyüzüne çıkan 2 uçan balondan bahsedilir. Sınıf iki gruba ayırılır. İsimler özellikle söylenerek kimin hangi balona bineceği konuşulur. Eskiden bazı ülkelerde uçan balonların ulaşım aracı olarak kullanıldığı anlatılır. Bu uçan balonlara binerek nereye gitmek istedikler, yolculuk esnasında nelerle karşılaşabilecekleri hakkında sohbet edilir. Marker kalemlerle kağıda iki uçan balon ve balonlara binecek arkadaş guruplarını çizmeleri istenir. Bir balonu mavi-kırmızı-sarı renklerde boyamaları istenir. Bu renklerin ana renkler olduğu söylenir. Geçen hafta yaptıkları baloncu amca çalışmasında da gökyüzüne kaçan balonların mavi-kırmızı-sarı olduğu hatırlatılır. İlk uçan balonun ana renklerden oluştuğunu belirttikten sonra diğer balonu turuncu-yeşil-mor renklere boyamaları istenir. Fakat verilen malzemelerin kısıtlı olduğunun farkına varan çocuklar bu renklerin ellerinde olmadığını söyleyeceklerdir. Ana renklerden ellerinde olmayan ara renkleri elde edebilecekleri söylenir. Mavi + Sarı: Yeşil, Mavi + Kırmızı: Mor, Sarı + Kırmızı: Turuncu renkleri karıştırdıklarında istedikleri ara renkleri elde edebilecekleri gösterilir. İki ana rengin karışımından ara renk edileceği söylenir. Ara renklerin adını ve ana renklerin adını söylemeleri istenir. Elde ettikleri ara renklerle ikinci balonlarını boyamaları istenir.

4-Uçan balon çizimleri ve renklendirmeleri bittikten sonra uçan balonların nerde uçtuklarını, uçarken nelerle karşılaştıklarını ve nereye gitmek istediklerini kağıda çizmeleri ve boyamaları istenir.

2 yorum:

memet dedi ki...

hocam olmuyor böyle:)

moji dedi ki...

olmayan ne evladım :)))))