2 Mart 2008 Pazar

ANA RENKLER-ARA RENKLER

UYGULAMA 1

KONU: Renk (renklerle tanıma)

AMAÇLAR:
Renkleri tanınama ve ayrıt etme.
Renklerin adını söyleme
Malzemeleri tanıma.

DERS İŞLENİŞİ:

  1. Sınıfa konuyla ilgili kısa bir hikaye anlatılır. “ Baloncu amca rüzgar çıktığı için mavi, kırmızı, sarı balonları elinden kaçırmıştır. Baloncu amca kaçırdığı mavi, kırmızı, sarı balonları yakalamaya çalışırken elindeki diğer balonlarda kaçmıştır. Gökyüzüne ilk önce mavi, kırmızı, sarı renkli balonlar uçmaya başlamıştır. Daha sonra turuncu, yeşil, mor renkli balonlar gökyüzünde uçmaya başlamıştır. Baloncu amcanın elinden kaçan renkli balonları gören bulutlar, martılar ve güneş çok sevinmiş arkadaş olmuşlardır.
  2. 35x50 resim kağıdı, pastel boya, sulandırılmış mavi mürekkep, 10 numara suluboya fırçası çoçuklara verilir. Anlatılan hikayenin resmini yapmaları istenir. Hikayedeki ayrıntılar sözlü ifadelerle birkaç defa daha vurgulanır. “Gökyüzüne ilk kaçan balonlar ne renkti?” gibi hatırlatıcı nitelikte sorular sorulur.

  3. Pastel boyayla yapılan resmin boş ve geniş alanlarını boyamak için sulandırılmış mürekkeple boyamaları istenir. Mürekkep pastel boyanın üzerine kapamaz ve ya kalıntı bırakmaz. Bu fark eden çoçuk geniş alanları boyamaktan daha büyük keyif alır.

Hiç yorum yok: